Naši partneři:
VÍNA Z TOHOTO OBCHODU SI MOHOU OBJEDNAT POUZE OSOBY STARŠÍ 18 LET!
Suchá vína
Obsahují nejvýše 4 g zbytkového cukru v litru nebo obsahují nejvýše 9 g zbytkového cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin je maximálně 2 gramy.
Polosuchá vína
Obsahují zbytkový cukr, jehož obsah je větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína suchá, ale nepřesahuje 12 g v litru vína. Polosuchá vína však mohou mít až 18 g zbytkového cukru za předpokladu, že rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin je maximálně 10 gramů.
Polosladká vína
Je-li obsah zbytkového cukru v rozmezí 12 - 45 g v litru.
Sladká vína
Obsahují nejméně 45 g zbytkového cukru v litru; zpravidla se jedná o vína ledová, slámová a výběr z cibéb. Nezřídka se jedná i o výběry z bobulí.