Novinky
15.10.2019
Bariky Štěpána Maňáka
Blíží se sychravé podzimní a zimní dny a na ty jsou jako dělaná hřejivá červená barrique vína. V nabídce pro vás nově máme tato z vinařství Štěpána Ma... číst celé
11.10.2019
Farmářský trh BENEŠOV
V sobotu 12.10. dopoledne (8-12 h) nás najdete na farmářském trhu v Benešově u Prahy. Budeme pro vás mít víno z vinařství Vyskočil, nealko hroznový ... číst celé
30.09.2019
Polosuché červené a sladké bílé
Tentokrát tu máme něco pro milovníky vyššího zbytkového cukru, a to tato dvě vína z Kobylí: Cuvée REBEL- polosuché červené víno, v němž najdete přede... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Newsletter

Ohodnoďte svá oblíbená vína na VínoTest.cz/Wiono.cz!


Naši partneři:

Heureka

Internetový katalog obchodů a webových stránek - Bezva Portál

Navštivte Víno na Váš stůl u ShopMania

Další partneři

VÍNA Z TOHOTO OBCHODU SI MOHOU OBJEDNAT POUZE OSOBY STARŠÍ 18 LET!

Champagne Ruinart Brut

Champagne Ruinart Brut Francie, region Champagne Barva: bíléOdrůda: Chardonnay 40% + Pinot noir 49% + Meunier 11%Kategorie vína: šumivé víno (šampaňsk... celý popis
Dostupnost
Skladem
Cena bez DPH
1 040,50 Kč
1 259,00 Kč
ks
Číslo produktu:FRA.CHAMP.RUINART
EAN kód:3185370283905
Výrobce:Maison Ruinart
Zbytkový cukr:Brut
Odrůda:Cuvée
Kompletní specifikace

Champagne Ruinart Brut

Francie, region Champagne

Barva: bílé
Odrůda: Chardonnay 40% + Pinot noir 49% + Meunier 11%
Kategorie vína: šumivé víno (šampaňské)
Apelace: Champagne Cru - AOP Champagne
Obsah alkoholu: 12% obj.
Obsah zbytkového cukru: brut (dozáž: 9 g/l)
Teplota podávání: 6-8 °C
Objem: 0,75 l

Šampaňské z nejstaršího "Maison de Champagne" (šampaňského domu) Ruinart, založeného již v roce 1729. Cuvée ze 3 tradičních odrůd rostoucích v terroir Côte des Blancs a Montagne de Reims.

BARVA: 
slámově žlutá s jemným a perzistentním perlením
VŮNĚ: delikátní a vrstevnatá, primárně se nabízejí aromata bílých květů (akát, hloh) a bělomasého ovoce (hrušky, jablka) - to vše v příjemném minerálním hávu; sekundárně nás osloví tóny sušených plodů a máslové briošky 
CHUŤ: harmonická, živá, vyvážená, s tóny zralých rynglí, citrusů a medu, příjemný dlouhý závěr
SERVÍROVÁNÍ: Víno vychladíme na 6-8 °C buď naležato v lednici (=pomalejší způsob), nebo v chladícím kyblíku, do kterého jsme dali 30-50% ledu a zbytek dolili studenou vodou (=rychlejší způsob - šampaňské by takto mělo být vychlazeno za cca 20 minut). Nechlaďte v mrazáku! Rozléváme do sklenek typu flétna.
PÁROVÁNÍ S JÍDLEM: Skvěle se snoubí s rybami a plody moře, je ideální jako aperitiv a přípitek při slavnostních příležitostech.