STAŇTE SE NAŠIMI FANOUŠKY NA FACEBOOKU A ŽÁDNÁ NOVINKA ČI AKCE VÁM NEUNIKNE!


Ohodnoďte svá oblíbená vína na VínoTest.cz/Wiono.cz!


Naši partneři:

Heureka

Internetový katalog obchodů a webových stránek - Bezva Portál

Katalog   internetových obchodů a služeb

Navštivte Víno na Váš stůl u ShopMania

CenovýRádce.cz

Další partneři

VÍNA Z TOHOTO OBCHODU SI MOHOU OBJEDNAT POUZE OSOBY STARŠÍ 18 LET!

Podporuje mojeID

Vinařský slovník - "G"

A B C D E F G H CH I J K L M N O P Q R S T U V W Z

Glycerinová stopa
Olejová stopa, kterou na sklence vytvářejí kvalitní vína s dostatečným obsahem alkoholu a tudíž i glycerinu. Jeho obsah, podobně jako obsah alkoholu, je tím vyšší, čím je vyšší cukernatost vinného moštu.

Gobelet
Je to nízký způsob vedení révy vinné s krátkým řezem na čípky a bez opěrného zařízení. Využívá se především v teplých, jižních vinařských oblastech.

Gout de terroir
Výraz doslova znamená "chuť země" a označuje určité aroma udělované určitými půdami, nikoli nezbytně chutí půdy samotné, vínům vyrobeným z hroznů na ní pěstovaných.

Grapey
Výraz by se měl používat pro označení aroma nebo chutě připomínající spíše hrozny, než vlastní víno a je charakteristické zejména pro vína německá a vína vyráběná z různých odrůd Muškátu nebo odrůd podobných.

Gravitační vinařství
Je to nejšetrnější způsob zpracování hroznů s minimem zásahů čerpadel, je zde využita gravitační síla. Zpracování začíná nahoře nad lisem, poté jde samospádem do z lisu a z něj jde samospádem do tanků.