Novinky
09.08.2019
Další 2 bílá a 3 červená vína od Zapletala
Nově v nabídce těchto 5 vín z Vinných sklepů Zapletal (Velké Bílovice): Pálava 2018 pozdní sběrVelká bílá slípka 2016Frankovka 2017 pozdní sběrMerlot... číst celé
19.07.2019
Novinky od Zapletala a též pár novinek od Čecha
Nová vína z Vinných sklepů Zapletal, Velké Bílovice:Müller Thurgau 2018 kabinetníRulandské šedé 2018 moravské zemské vínoRyzlink rýnský 2016 pozdní sb... číst celé
19.07.2019
Sedmero vín a hříchů světa v novém
Oblíbená luxusní kolekce výběrů z hroznů Sedmero vín a hříchů světa z vinařství Polehňa nyní obsahuje tato vína: 1. LENOST - Veltlínské zelené, roční... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Newsletter

Ohodnoďte svá oblíbená vína na VínoTest.cz/Wiono.cz!


Naši partneři:

Heureka

Internetový katalog obchodů a webových stránek - Bezva Portál

Navštivte Víno na Váš stůl u ShopMania

Další partneři

VÍNA Z TOHOTO OBCHODU SI MOHOU OBJEDNAT POUZE OSOBY STARŠÍ 18 LET!

Verjus, Pavlica

Verjus - 100% šťáva z nezralých hroznů vinařství Jan Pavlica Číslo šarže: 1789Obsah alkoholu: 0% obj.Objem: 0,5 lAmbaláž: skleněná lahev s ouškem a pa... celý popis
Dostupnost
Skladem
Cena bez DPH
160,87 Kč
185,00 Kč
ks
Číslo produktu:PA.VERJUS
Výrobce:Vinařství Pavlica
Kompletní specifikace

Verjus - 100% šťáva z nezralých hroznů

vinařství Jan Pavlica

Číslo šarže: 1789
Obsah alkoholu:
0% obj.
Objem: 0,5 l
Ambaláž: skleněná lahev s ouškem a patentním uzávěrem

Verjus (francouzsky "zelená šťáva") je nealkoholický mošt z nezralých hroznů, přírodní okyselovadlo, které je lidstvu známo již po staletí. Znali jej totiž již staří Římané a v evropských kuchyních se běžně používalo až do 17. století - poté ho nahradily citróny, které se ve velkém začaly do Evropy dovážet. Nyní zažívá verjus, známý též jako "limetka severu", renesanci a to především díky mnoha špičkovým šéfkuchařům, kteří ho používají jako náhražku octa exkluzivního typu.

Verjus je jemně kyselý a aromatický, jeho použití je univerzální - především tam, kde bychom běžně použili citrón či vinný ocet. Skvěle se hodí k marinování masa - nejen ryb, ale třeba i drůbeže, králíka či divočáka. Je výborný do salátových zálivek, pro zjemnění omáček, k dochucení dezertů a dokonce i jako osvěžující nealko střik (naředěný s vodou či sodovkou), použití najde i při výrobě různých míchaných nápojů a drinků. 

Doporučuje se zejména k dochucení pokrmů, které se podávají zároveň s vínem, protože na rozdíl od octa nepřebíjí chuť vína.

Obsahuje vitamín C a oxid siřičitý. Případný sediment je znakem přírodního produktu. Po otevření uchovejte v chladu.