Novinky
01.06.2020
Nové doplňky: zátka, kartony, stojan
Po dlouhé době pro vás máme několik novinek v sekci doplňků a příslušenství: - zátka na víno- karton na 3 lahve ve 2 různých barvách - sabbia a verde... číst celé
27.05.2020
Primitiva (ne primitivů!) není nikdy dost
Nově vám nabízíme Otto Cento Primitivo IGP, brášku tohoto Negroamara. Otto Cento Primitivo samozřejmě nejvíc oceníte v sychravé podzimní a zimní dny, ... číst celé
19.05.2020
2x Solaris a 3x rosé
Solaris konečně v naší nabídce! Tak dlouho jste se nás na tuto odrůdu ptali a dožadovali se jí, až ji tu máte hned ve dvou provedeních :-) Polosladký ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Newsletter

Ohodnoďte svá oblíbená vína na VínoTest.cz/Wiono.cz!


Naši partneři:

Heureka

Internetový katalog obchodů a webových stránek - Bezva Portál

ShopMania

Další partneři

VÍNA Z TOHOTO OBCHODU SI MOHOU OBJEDNAT POUZE OSOBY STARŠÍ 18 LET!

  1. Úvod
  2. NAŠI VINAŘI
  3. Jan PAVLICA
Vinařství Jan Pavlica

Malé rodinné vinařství Pavlica bylo založeno roku 2012 v Zaječí. Hospodaří na 5 hektarech vinic - 4 ha mladých výsadeb realizovaných od roku 2012 a 1 ha starších koupených vinic. Vinice se nacházejí v trati Pod Novou horou, jež spadá do velkopavlovické vinařské podoblasti. Zdejší terroir dává vínům nezaměnitelný charakter tím, že leží na rozhraní velkopavlovické a mikulovské vinařské podoblasti a zdejší rozmanitost půd dává vzniknout minerálním, tělnatým, svěžím a ovocným vínům s typickou pikantní kyselinkou.

Roční produkce vinařství je 30000-35000 lahví a je rozdělena do dvou řad: Lush, to jsou lehčí vína pod šroubovým uzávěrem a Muse, tělnatější vína pod korkem. Při zpracování hroznů používají moderní technologie spolu s tradičními postupy. Ve vinařství Pavlica jsou zastánci staré pravdy, že víno se dělá ve vinici a proto kladou velký důraz na zdravotní stav hroznů, redukovanou sklizeň, kvalitu, včasnou a správně provedenou zelenou práci. Při výrobě bílých a růžových vín je základem statické odkalování moštů a používání čistých kultur selektovaných kvasinek. Červená vína naopak kvasí v otevřených dubových kádích bez přídavků ušlechtilých kvasinek a taninů a po malolaktické fermentaci zrají v dubových sudech.

Největší úspěchy slaví vinařství s Pálavou a Hibernalem, pěstují však i tradiční odrůdy jako je třeba Veltlínské zelené. Do budoucna plánují rozšířit výsadbu odrůdu například o Sylvánské zelené či Cabernet Sauvignon. V sortimentu vinařství najdete i speciality jako verjus nebo fortifikované víno.

Nabídku vín z vinařství Pavlica najdete zde