ZDARMA OSOBNÍ ODBĚR V PRAZE - STRAŠNICÍCH (po předchozí dohodě)

PO CELÉ ČR ZASÍLÁME MESSENGEREM A NA VÝDEJNÍ MÍSTA ZÁSILKOVNY

Novinky
22.04.2022
NOVÁ VÍNA OD ŠOMANŮ
Bílá a růžová vína z nejnovějšího ročníku 2021: AureliusCabernet Sauvignon KLARETChardonnayPálavaRulandské šedéSauvignonVeltlínské zelenéZweigeltrebe... číst celé
26.01.2022
BAG IN BOX
Dlouho jsme se bránili bag in boxům... ovšem i v nich se často dají najít kvalitní a chutná vína a tak není důvod bránit se i dál ;-) Naši nabídku vín... číst celé
10.11.2021
SVATOMARTINSKÁ A MLADÁ VÍNA 2021
Stejně jako v loňském roce i letos Vám nabízíme Svatomartinská mladá vína z vinařství Šoman, Patria Kobylí a z Vinných sklepů Zapletal.    Na zdraví... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Naši partneři:

Heureka

ShopMania

Další partneři

VÍNA Z TOHOTO OBCHODU SI MOHOU OBJEDNAT POUZE OSOBY STARŠÍ 18 LET!

  1. Úvod
  2. NAŠI VINAŘI
  3. Jan PAVLICA
Vinařství Jan Pavlica

Malé rodinné vinařství Pavlica bylo založeno roku 2012 v Zaječí. Hospodaří na 5 hektarech vinic - 4 ha mladých výsadeb realizovaných od roku 2012 a 1 ha starších koupených vinic. Vinice se nacházejí v trati Pod Novou horou, jež spadá do velkopavlovické vinařské podoblasti. Zdejší terroir dává vínům nezaměnitelný charakter tím, že leží na rozhraní velkopavlovické a mikulovské vinařské podoblasti a zdejší rozmanitost půd dává vzniknout minerálním, tělnatým, svěžím a ovocným vínům s typickou pikantní kyselinkou.

Roční produkce vinařství je 30000-35000 lahví a je rozdělena do dvou řad: Lush, to jsou lehčí vína pod šroubovým uzávěrem a Muse, tělnatější vína pod korkem. Při zpracování hroznů používají moderní technologie spolu s tradičními postupy. Ve vinařství Pavlica jsou zastánci staré pravdy, že víno se dělá ve vinici a proto kladou velký důraz na zdravotní stav hroznů, redukovanou sklizeň, kvalitu, včasnou a správně provedenou zelenou práci. Při výrobě bílých a růžových vín je základem statické odkalování moštů a používání čistých kultur selektovaných kvasinek. Červená vína naopak kvasí v otevřených dubových kádích bez přídavků ušlechtilých kvasinek a taninů a po malolaktické fermentaci zrají v dubových sudech.

Největší úspěchy slaví vinařství s Pálavou a Hibernalem, pěstují však i tradiční odrůdy jako je třeba Veltlínské zelené. Do budoucna plánují rozšířit výsadbu odrůdu například o Sylvánské zelené či Cabernet Sauvignon. V sortimentu vinařství najdete i speciality jako verjus nebo fortifikované víno.

Nabídku vín z vinařství Pavlica najdete ZDE