Novinky
24.09.2020
Akce na vína z Mosely, Alsaska a Marlborough
Vždy jste chtěli ochutnat moselský Riesling, alsaský Gewurztraminer nebo Sauvignon z Marlborough? To u nás můžete už nějakou dobu, ovšem právě teď za ... číst celé
20.08.2020
Vinařství Vyskočil: ročník 2019
Vína ročníku 2019 z blatnického vinařství Vyskočil jsou tu! Kabinetní Veltlínské červené rané a Veltlínské zelené jistě zaujmou milovníky extra suchýc... číst celé
04.08.2020
Sekt extra brut a další novinky z Vinných sklepů Zapletal
Nově najdete v naší nabídce tato vína z velkobílovického vinařství Vinné sklepy Zapletal:Sekt ELLA (Chardonnay) 2015 extra brut- Historicky první mora... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Ohodnoďte svá oblíbená vína na VínoTest.cz/Wiono.cz!


Naši partneři:

Heureka

Internetový katalog obchodů a webových stránek - Bezva Portál

ShopMania

Další partneři

VÍNA Z TOHOTO OBCHODU SI MOHOU OBJEDNAT POUZE OSOBY STARŠÍ 18 LET!

  1. Úvod
  2. VÍNA DLE VINAŘSTVÍ
  3. František POLEHŇA
  4. Chardonnay 2012 pozdní sběr, Polehňa

Chardonnay 2012 pozdní sběr, Polehňa

  • Nejprodávanější

Chardonnay 2012 pozdní sběr, suché vinařství František Polehňa Barva: bíléRočník: 2012Kategorie vína: pozdní sběrVinařská oblast: MoravaVinařská podob... celý popis
Dostupnost
Skladem
215,00 Kč
177,69 Kč
bez DPH
ks
Kód produktu:FP.CH.PS.12
Výrobce/značka:Vinařství Polehňa
Přívlastek:Pozdní sběr
Zbytkový cukr:Suché
Odrůda:Chardonnay
Kompletní specifikace

Chardonnay 2012 pozdní sběr, suché

vinařství František Polehňa

Barva: bílé
Ročník:
2012

Kategorie vína: pozdní sběr
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Slovácká
Vinařská obec: Blatnice pod Svatým Antonínkem
Viniční trať: Kamenice
Číslo šarže: 212
Obsah alkoholu: 14,1% obj.
Bezcukerný extrakt: 20 g/l
Obsah zbytkového cukru: 6,8 g/l (suché)
Obsah kyselin: 5,4 g/l
Objem: 0,75 l

Víno má lehce žlutavou barvu, ve vůni převládají aroma citrusů a exotického ovoce, v chuti nalezneme již výraznějsí tóny tropických plodů (ananas, kiwi) s pikantní kyselinkou, která je podtržena decentním zbytkovým cukrem. Vhodné k pizze a těstovinám nebo k lehčím úpravám vepřového masa.